Tieners

Vegetarische tieners

Als je een tiener of jonger bent en eraan denkt om het eten van dieren en dierlijke producten op te geven, is het misschien gemakkelijker voor jou dan voor volwassenen. Jongere mensen lijken zich veel gemakkelijker en sneller aan te passen dan oudere mensen als het gaat om hun dieet. Zolang je elke dag een goede variëteit aan gezond voedsel eet, zou je heel sterk en gezond moeten voelen.


De juiste beslissing voor u nemen
Net als bij oudere mensen is geleidelijke reductie en eliminatie van dierlijk voedsel gemakkelijker dan meteen vegan worden omdat het lichaam de tijd nodig heeft om zich aan de veranderingen aan te passen. Voor veel mensen is het een goede manier om de overgang over een paar weken of maanden te maken, omdat het lichaam kan wennen aan de verandering zonder al te veel schokken in het systeem. Probeer alle dierlijke producten een dag per week te verwijderen en bouw ze vervolgens op tot twee dagen per week, drie dagen en dan vier en ga door wanneer u eraan gewend raakt. Een andere manier om de overstap te maken, is om eerst zuivel uit te schakelen, je lichaam de tijd te geven zich aan te passen en vervolgens vlees te snijden – of andersom. Veel mensen vinden het misschien gemakkelijker om zuivel op te geven en er is net zo veel wreedheid bij zuivel als bij vlees. Hoe zit het met zuivelproducten?

Iedereen is echter anders en als je echt denkt dat het goed is dat je vlees en dierlijke producten snel verwijdert, zorg er dan voor dat je onderzoek gedaan hebt, weet welke voedingsmiddelen je moet eten en waar je ze moet kopen. Je ouders hebben misschien geen flauw idee welk soort voeding je nodig hebt of hoe je het voedsel moet bereiden dat lekker en voedzaam is, dus het is aan jou om jezelf voor te bereiden op hoe je een gezonde vegetarische persoon kunt zijn. Het laatste dat je wilt is dat je ziek wordt en dat sceptische vrienden of familieleden zeggen: “Zie je wel dat het niet gezond is om vegetarisch / veganistisch te zijn.”


Wees gezond
Je wilt heel gezond, fit en sterk zijn dus zorg ervoor dat je elke dag veel vers fruit, groenten en volle granen krijgt en dat je regelmatig granen, peulvruchten, tofu, tempeh, zaden en noten eet. Op die manier word je een geweldig voorbeeld voor toekomstige vegetariers. De vleeswaren zijn een goede manier om de overgang voor sommige mensen gemakkelijker te maken, vooral als je van vlees en dierlijke producten houdt, maar de wreedheid haat. Bij de meeste supermarkten kun je tegenwoordig vegetarische hotdogs, spek, worstjes en andere vleeswaren, sojamelk, yoghurt zonder yoghurt en ijs kopen.

Wees je ervan bewust dat als je een slecht dieet aan het eten was voordat je vegetarisch werd en je vervolgens alle dierenvoeding hebt geëlimineerd, je mogelijk een tekort aan voedingsstoffen zult hebben dat je lichaam nodig heeft. Vleeseters kunnen in het algemeen enkele jaren ongezond eten, maar uiteindelijk zullen ze deze inhalen in de vorm van obesitas, hartaandoeningen, hoog cholesterolgehalte, diabetes enz. Veganisten die een slecht dieet eten met junkfood en verwerkt voedsel kunnen ook gezondheidsproblemen ontwikkelen – heel verschillende, maar niet minder gevaarlijk, dus eet elke dag gezond voedsel.


Sociale leven
Het eten van dierlijke producten mag geen negatieve invloed hebben op je sociale leven. Je kunt overal naartoe gaan waar je vrienden gaan eten, want er zijn altijd vegetarische opties bij elke restaurant, café en voedselwinkel tegenwoordig. Door vegetarisch te gaan, zul je laten zien dat je een sterk persoon bent, voor jezelf kunt denken en voldoende zelfvertrouwen hebt om uit de mainstream te stappen. Dat is behoorlijk indrukwekkend. En neem geen onzin van iemand. Als iemand je probeert te plagen of uit te dagen, laat hem dan weten dat je in goed gezelschap bent. Denk aan enkele namen van vegetarische muzikanten, acteurs en sportsterren, zodat je je vrienden kunt laten weten hoeveel geweldige vegetariërs er zijn.