Vegetarisch voedsel

Basis vegetarisch voedsel

Er zijn sommige mensen die geloven dat vegetariërs geen lekker eten hebben, maar het tegenovergestelde is waar. Als je vegetarisch wordt betekent niet dat je je favoriete voedsel moet opgeven, want deze dagen is er een veganistische versie van alles! Er zijn nu heerlijke veganistische versies van bijna elk vlees-, melk- en eiproducten met alle smaak, maar zonder dierenleed en vernietiging van het milieu te veroorzaken.

Sommige mensen geloven dat ze meer tijd moeten besteden aan winkelen, op zoek zijn naar voedsel en meer tijd in de keuken moeten doorbrengen met koken en het bereiden van maaltijden. Dit is absoluut niet waar. Het kan 20 of 30 jaar geleden moeilijker zijn geweest om interessant veganistisch voedsel te vinden, maar nu met de toename van de vegetarische bevolking is er een overvloedige variëteit aan voedsel voor vegetariërs en veel daarvan vindt u in uw plaatselijke supermarkt.

Andere goede plaatsen voor vegetarische voedsel zijn reformwinkels, enkele van de grotere groente- en fruitwinkels (kijk in hun zuivelafdeling en u zult vaak tofu, vegetarisch vlees en hamburgers, enz. vinden), Aziatische supermarkten en groenten- en fruitwinkels en Indiase kruidenierswinkels.

Enkele basisprincipes die je misschien in je keuken wilt hebben

  1. groenten en fruit – een breed scala aan biologische rauwe groenten en fruit je kunt eten, hoe beter. Probeer elke dag minstens vijf verschillende groenten te eten.
  2. granen – bruine rijst, witte rijst, verschillende soorten pasta en noedels, haver, gerst, maïs
  3. peulvruchten – erwten, bonen, linzen, lupinen, sojabonen, kikkererwten (als je lui bent, kun je deze in blik kopen.) Hoewel vers altijd het beste is, kunnen ingeblikte peulvruchten erg handig zijn voor het maken van snelle maaltijden en snacks en hebben nog steeds veel van voedingswaarde.
  4. gebakken bonen – verrassing! Ja, goede, oude ingeblikte, gebakken bonen zijn eigenlijk heel gezond – vol met eiwitten en ijzer. Geweldig voor ontbijt op toast met sinaasappelsap (vitamine C helpt het lichaam het ijzer te absorberen) of voor een snack op elk moment van de dag.
  5. gezond brood – (indien mogelijk biologisch)
  6. noten – geweldig om een ​​paar variëteiten te hebben. Leg ze in potten op de keukenbank om op elk moment van de dag om te snacken. Je kunt ook amandelen en cashewnoten gebruiken tijdens het koken. De meeste mensen vinden pinda’s, amandelen, cashewnoten, macadamia’s, walnoten en pistachenoten erg lekker. Walnoten, amandelen en macadamia’s zijn geweldig in woestijnen, gebak en snoep.
  7. zaden – zonnebloempitten, sesamzaad, chiazaden, pompoenpitten. Strooi ze over stif friet, in soepen, in smoothies, wat dan ook.
  8. vegemite – een goede bron van ijzer- en b-vitamines. Houd er rekening mee dat het veel zout bevat.
  9. miso – een Aziatisch voedsel dat al eeuwenlang wordt gegeten met grote gezondheidsvoordelen. Miso is een dikke pasta gemaakt van sojabonen. Er zijn een aantal variëteiten en merken en elke smaak is anders. Miso wordt heerlijk toegevoegd aan heet water voor een instant soep of kan worden toegevoegd aan het koken of worden gebruikt als een dip of spread. Je kunt miso vinden in de meeste natuurvoedingswinkels en alle Aziatische supermarkten. De beste miso is een dikke pasta die wordt verkocht in een plastic zak of plastic container. De lichtere miso is milder van smaak en de donkere is sterker. Je moet met de verschillende stijlen experimenteren om te zien welke je leuk vindt.
  10. tofu – als je eenmaal weet welk soort tofu je lekker vindt, wil je dit misschien altijd in je koelkast omdat je het in bijna elke maaltijd kunt gebruiken. Tegenwoordig kun je bij de meeste supermarkten tofu kopen, maar sommige zullen meer variatie hebben dan andere. Eerst, tot je ervaren bent met tofu in koken, hou het simpel – koop harde tofu om groenten te roerbakken, toe te voegen aan stoofschotels, curries, Mexicaans eten, Indiase en Thaise curries, toe te voegen aan taarten of te grillen om op toast te zetten. Zachte tofu is goed voor het fijnstampen van voedsel zoals pastasaus, curries, stoofschotels en Mexicaanse bonen om meer voeding en textuur toe te voegen. Op zichzelf heeft tofu weinig smaak. Het krijgt de smaak van het voedsel waarmee het gekookt is. Tofu is niet essentieel voor een gezond dieet als u verschillende complete voedingsmiddelen eet. Er zijn ook varianten van gearomatiseerde tofu die klaar zijn om warm of koud te eten. Deze zijn lekker en zijn geweldig op sandwiches of met salades, maar kunnen ook worden gekookt met groenten voor een warme maaltijd. Meer informatie over tofu en soja eten
  11. tempeh – dit is een voedsel gemaakt van sojabonen en is al eeuwenlang gegeten door Aziatische culturen. Het is heel gezond, vol met eiwitten, ijzer, vitamine b en andere voedingsstoffen. In tegenstelling tot tofu, heeft tempeh een zeer sterke smaak en is meestal geliefd of gehaat. Het is lekker gegrild of gefrituurd en gebruikt in roerbakgerechten. Een snelle gezonde snack is gegrilde tempeh op toast. Het kan ook worden gekocht in pasteitjes om te worden gegeten op broodjes als tempeh burgers. Verkrijgbaar bij bijna alle reformwinkels en veel supermarkten.